Ածիկը պատրաստում են գարնանային ցորենով: Ցորենը լվանում և լցնում են ուռենու ճյուղերից պատրաստված զամբյուղների մեջ և դնում  մութ տեղ: Երկու օրը մեկ ջուր են շաղ տալիս ցորենի վրա: Ցորենը պետք է ծլի այնքան, մինչև ծիլերի բարձրությունը հավասարվի չորս մատի: Ծիլերից աղալու, ծեծելու կամ այլ միջոցով  ստանում են հյութ, որի վրա ալյուր են լցնում և փայտե շերեփով խառնում  այնքան,  մինչև  դառնա  ծորուն զանգված: Այնուհետև դնում են կրակի վրա և խառնելով եփում:

Կիսվիր այս նյութով ընկերներիդ հետ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One comment

 1 

[…] Ածիկ (Սուրբ զատիկ) […]

Մարտ 23rd, 2015 at 22:35